Rekonstruisana makedonska vlada

Izvor: Radio 021, 13.Maj.2015, 17:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rekonstruisana makedonska vlada

Makedonski parlament je na današnjem hitnom zasedanju izglasao poverenje novim ministrima u vladi - za unutrašnje poslove i saobraćaj i veze.

Kako su preneli makedonski mediji, MUP će ubuduće voditi dosadašnji direktor Biroa za javnu bezbednost Mitko Čavkov a Ministarstvo za saobraćaj i veze Vlado Misajlovski, dosadašnji direktor Javnog preduzeća Državni putevi.

Premijer Nikola Gruevski je predložio Čavkova i Misajlovskog za nove članove vlade posle ostavki >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << koje su sinoć podneli Gordana Jankulovska i Mile Jankieski. Makedonski mediji špekulišu da su Jankulovska i Jankieski morali da podnesu ostavke nakon što je "ambasadorska šestorka" ukazala premijeru Gruevskom da su pripadnici policije bili u vezi sa terirostima koji učestvovali u oružanom napadu u Kumanovu prošlog vikenda.

Ukazano je i da prema makedonskom Ustavu Čavkov ne može da bude ministar državne bezbednosne službe, jer taj najviši državni akt predviđa da tu funkciju može da obavlja samo osoba koja je u prethodne tri godine bila na civilnim dužnostima.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.