Rehabilitacija Draže Mihailovića nije dobra

Izvor: NaDlanu.com, 16.Mar.2012, 17:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rehabilitacija Draže Mihailovića nije dobra

ZAGREB, 16. marta 2012. (Beta) - Hrvatski predsednik Ivo Josipović izjavio je u petak, komentarišući mogućnost rehabilitacije Dragoljuba Draže Mihailovića u Srbiji, da to nije dobar potez i najavio da će ukoliko se to dogodi, Hrvatska verovatno i zvanično izraziti neslaganje s tom odlukom.

ZAGREB, 16. marta 2012. (Beta) - Hrvatski predsednik Ivo Josipović izjavio je u petak, komentarišući mogućnost rehabilitacije Dragoljuba Draže Mihailovića u Srbiji, da to nije dobar potez i najavio da će ukoliko se to dogodi, Hrvatska verovatno i zvanično izraziti neslaganje s tom odlukom."Mihailović je ratni zločinac iz Drugog svetskog rata i znamo kakva su zla činili četnici u Hrvatskoj i drugim krajevima Jugoslavije. Pokušaj rehabilitacije nije dobar potez Srbije", rekao je Josipović novinarima u Splitu povodom najave dela srpske vlade i medija da će Viši sud u Beogradu izreći pozitivan stav o ulozi četničkog vojvode.Josipović je dodao da će u Srbiji "napraviti ono što oni smatraju da je dobro, ali da to sigurno ne može naići ni na čije odobravanje, posebno onih koji drže do antifašizma", prenose hrvatski portali.Na pitanje novinara hoće li Hrvatska zvanično reagovati na pokušaj rehabilitacije Mihailovića, on je odgovorio da je i njegova izjava neka vrsta reakcije, te da treba pričekati do konačne odluke."Verovatno ćemo izraziti svoje neslaganje s tim, ali radi se o unutrašnjoj stvari Srbije", rekao je hrvatski predsednik.

Nastavak na NaDlanu.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.