Referendum o definiciji braka u Rumuniji nije uspeo

Izvor: N1 televizija, 07.Okt.2018, 22:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Referendum o definiciji braka u Rumuniji nije uspeo

Zvaničnici Rumunije saopštili su da zbog malog odziva birača nije uspeo dvodnevni referendum o promeni Ustava kojom bi se otežalo legalizovanje brakova istopolnih supružnika.

Centralna izborna komisija saopštila je po zatvaranju birališta da je izlaznost bila 20,41 odsto, dok je za uspeh referenduma bilo potrebno da izađe najmanje 30 odsto upisanih birača.

Građani su se izjašnjavali o prihvatanju ustavnog amandmana prema kojem bi brak bio definisan kao zajednica >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << muškarca i žene umesto zajednice supružnika, kako je sada. Istopolni brakovi su nelegalni u Rumuniji.

Protivnici menjanja te ustavne odredbe pozivali su glasače da bojkotuju juče i danas održan referendum, dok je Rumunska pravoslavna crkva podržala promenu Ustava.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Propao referendum u Rumuniji

Izvor: Vesti-online.com, 07.Okt.2018

Zbog malog odziva birača nije uspeo dvodnevni referendum o promeni Ustava kojom bi se otežalo legalizovanje brakova istopolnih supružnika, saopštili su rumunski zvaničnici...Centralna izborna komisija saopštila je po zatvaranju birališta da je izlaznost bila 20,41 odsto, dok je za uspeh referenduma...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.