Izvor: B92, 11.Avg.2020, 07:37

Razorna eksplozija pogodila američki konvoj, Šiiti preuzeli odgovornost za napad VIDEO

Konvoj koji je prevozio opremu za američke jedinice bio je meta eksplozije koja se dogodila blizu graničnog prelaza između Iraka i Kuvajta.

Nije odmah bilo jasno da li je u konvoju bilo američkih vojnika i ima li povređenih u eksploziji, a iračka strana negirala je da se incident dogodio, prenosi Rojters.

Bezbednosni izvor je ranije rekao da je eksploziju izazvala iračka šiitska muslimanska milicija, koja je ciljala američku vojnu bazu u blizini prelaza i da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je nekoliko članova osoblja u toj bazi povređeno.

To su kasnije demantovali drugi bezbednosni izvori koji su rekli da je napadnut konvoj, a ne baza.

Malo poznata iračka šiitska milicijska grupa po imenu Ashab al-Kahf preuzela je odgovornost za napad i objavila video snimak na kojem se u daljini vidi eksplozija.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.