Razneo se jedan od osumnjičenih za ubistvo Nemcova

Izvor: Radio 021, 08.Mar.2015, 22:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Razneo se jedan od osumnjičenih za ubistvo Nemcova

Jedan osumnjičeni za ubistvo ruskog opozicionara Borisa Nemcova razneo se granatom kada ga je policija sinoć opkolila, preneli su večeras pojedini ruski i svetski mediji.

Trojica uhapšenih zbog ubistva Nemcova Tamerlan Eskerhanov, Šagid Gubašev i Hamzad Bahev. Policija je sinoć opkolila stan tog osumnjičenog u Groznom, ali se on ubio tako što je aktivirao granatu i razneo se.

Jedan od uhapšenih, takođe prema navodima medija, služio je kao pripadnik policije >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << i učestvovao u borbi protiv islamskih pobunjenika.

Pet osoba osumnjičenih za ubistvo Nemcova uhapšeno je do sada, potvrdio je portparol Ruske istražne komisije, a policija je oko suda u Moskvi pred koji su izvedeni, rasporedila jake snage.

Objavljena su do sada imena dve osobe koje su juče uhapšene, Zaura Dadajeva i Anzara Kubaševa. Dadajev je priznao da je učestvovao u ubistvu, a sud mu je odredio pritvor do 28. aprila. Hapšenja i aktivnosti policije fokusirana su na Severni Kavkaz.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.