Izvor: RTS, 08.Okt.2022, 15:43

Razbijena grupa koja je krijumčarila albanske migrante iz Španije u Britaniju

Španska policija je uhapsila članove grupe povezane sa mrežom za trgovinu ljudima koja je krijumčarila albanske migrante iz Španije u Britaniju skrivajući ih u čamcima i trajektima, saopštila je policija.
Migranti, među kojima su i deca, platili su grupi između 3.000 evra i 15.000 evra da budu prokeijumčareni u Britaniju.

Grupa je krijumčarila migrante iz Albanije u Britaniju od 2014. godine, saopštila je Civilna garda, ali nije poznato >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << koliko je ljudi uspešno prešlo taj put.
Sedam albanskih državljana uhapšeno je u sklopu operacije Britanske nacionalne agencije za kriminal.
Navodni osumnjičeni, koji nisu imenovani, uhapšeni su između 3. i 5. oktobra.
Oni su se u petak pojavili pred sudom u Barakaldu, na severu Španije.
Dvema osobama je određen pritvor, a petoro je pušteno uz uslovnu kauciju.
Podaci objavljeni krajem avgusta pokazuju da je 2.165 Albanaca stiglo u Veliku Britaniju malim čamcima preko Lamanša između januara i juna 2022. godine, u poređenju sa samo 23 otkrivena slučaja u istom periodu prethodne godine. 
Albanske državljane ilegalno dovode mreže organizovanog kriminala koje putuju kroz više zemalja EU. Oni pokušavaju da zatraže azil u Velikoj Britaniji u nadi da mogu ostati ovde i nestati u kriminalnom podzemlju koje drže albanske bande. Dovešćemo ovo do kraja", izjavila je nedavno britanska ministarka unutrašnjih poslova Priti Patel.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Uhapšeni članovi grupe koji su krijumčarili migrante

Izvor: B92, 08.Okt.2022

Španska policija je uhapsila članove grupe povezane sa mrežom za trgovinu ljudima koja je krijumčarila albanske migrante iz Španije u Britaniju...Migrante su skrivali u čamcima i trajektima...Migranti, među kojima su i deca, platili su grupi između 3.000 evra i 15.000 evra za neizvesno putovanje...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.