Razbijaju staklo zbog nužde: Da li elektori mogu da sruše Trampa?

Izvor: Vesti-online.com, 17.Nov.2016, 10:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Razbijaju staklo zbog nužde: Da li elektori mogu da sruše Trampa?

Grupa demokratskih elektora u Koloradu odlučna je u nameri da spreči republikanca Donalda Trampa da uđe u Belu kuću.

Grupa "Hamilton elektora", kako sebe nazivaju, pokušava da ubedi 37 republikanskih elektora da izmene glas i otkažu podršku Trampu.

Elektor iz Denvera Majkl Baka rekao je da elektorski kolegijum funkcioniše po principu "razbiti staklo u slučaju nužde", kako bi sprečio nekfalifikovane kandidate da dođu na vlast.

- Imamo to, hej, Donald >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Tramp je prošao, ali sada treba da razbijemo staklo i da uradimo ono što je po 12. amandmanu naš posao - rekao je Baka za CBS 4.

Na njihovoj Fejsbuk stranici piše da po viziji Aleksandra Hamiltona, bivšeg američkog predsednika po kojem je ova grupa i dobila ime, "Hamilton elektori" će pronaći alternativu za nekvalifikovanu i neobuzdanu osobu.

- Republikanac je dobio elektorske glasove. Ali mislim da republikanac ne mora da bude Donald Tramp. Neko mora da bude prvi i moramo da širimo tu poruku sve dok ljudi ne počnu da shvataju da je ovo dobra prilika - rekao je Baka.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.