Raul Kastro čestitao stogodišnjicu Oktobarske revolucije

Izvor: Blic, 04.Nov.2017, 23:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Raul Kastro čestitao stogodišnjicu Oktobarske revolucije

Kubanski lider Raul Kastro i prvi sekretar Komunističke partije te zemlje, čestitao je 100-godišnjicu Oktobarske revolucije lideru Komunističke partije Rusije, Genadiju Sjuganovu.

"Dragi druže! Primi ove najiskrenije pozdrave od Komunističke partije Kube na stogodišnjicu Velike oktobarske revolucije. Ovaj značajan događaj postao je prekretnica u ljudskoj istoriji i uticao na borbu za nezavisnost, dekolonizaciju i samoopredeljenje naroda", navodi se u Kastrovoj poruci koju >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je objavio kubanski državni list "Granma".

Kako se navodi, Kastro je ubeđen da su "ideali koji su inspirisali radnike, seljake i vojnike da izgrade prvu socijalističku državu" i dan danas bitni, prenosi TASS.

Kuba će 7. novembra održati niz događaja posvećenih 100-godišnjici Oktobarske revolucije.

TAS S podseća da je 1917. godine Rusija koristila stari, julijanski kalendar, po kome je boljševička revolucija izbila krajem oktobra, stoga je revolucija nazvana "oktobarska".

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.