Rakete kod američke baze i ambasade u Bagdadu, nema žrtava

Izvor: NoviMagazin.rs, 04.Jan.2020, 23:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rakete kod američke baze i ambasade u Bagdadu, nema žrtava

Nekoliko raketa ispaljeno je večeras na Zelenu zonu u Bagdadu i na vazduhoplovnu bazu severno od glavnog grada Iraka, a u napadima niko nije povređen.

Raketa "kaćuša" pala je na manje od kilometar od ambasade SAD u Zelenoj zoni, čvrsto obezbeđenom delu Bagdada u kojem se nalaze vladine kancelarije i ambasade, izjavio je neimenovani irački zvaničnik.

Druga raketa pala je blizu Zelene zone, na oko 500 metara od palate As-Salam, rezidencije iračkog predsednika Barhama >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << Saliha, kazao je zvaničnik.

Drugi bezbednosni zvaničnik rekao je da su tri rakete pale ispred vazduhoplovne baze severno od Bagdada u kojoj su smešteni američki vojnici.

Rakete su pale na poljoprivreno zemljište ispred baze, a izveštaja o šteti nije bilo.

Ranije danas u Bagdadu, hiljade građana su ispratile kovčeg s telom iranskog generala Kasema Solejmanija, ubijenog u petak ujutru u američkom napadu dronom kod aerodroma u glavnom gradu Iraka, po naređenju predsednika SAD Donalda Trampa.

Na ispraćaju Solejmanija, koji je smatran drugim najmoćnijim čovekom u Iranu, hiljade pripadnika iračkih Snaga za narodnu mobilizaciju i drugih građana uzvikivali su "Amerika je veliki đavo". Snage za narodnu mobilizaciju su grupa legalnih iračkih paravojnih jedinica od kojih mnoge imaju podršku Irana.

Iranske vlasti su juče najavile osvetu zbog ubistva Solejmanija, zaslužnog za rastući uticaj Teherana na Bliskom istoku.

Proiranska jedinica Brigade Hezbolaha, deo Snaga za narodnu mobilizaciju, danas je u uvijenoj pretnji pozvala iračke bezbednosne snage da se drže najmanje kilometar od američkih baza počevši od sutra uveče.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Rakete kod američke baze i ambasade u Bagdadu, nema žrtava

Izvor: Beta, 04.Jan.2020

Nekoliko raketa ispaljeno je večeras na Zelenu zonu u Bagdadu i na vazduhoplovnu bazu severno od glavnog grada Iraka, a u napadima niko nije povredjen.Raketa "kaćuša" pala je na manje od kilometar od ambasade SAD u Zelenoj zoni, čvrsto obezbedjenom delu Bagdada u kojem se nalaze vladine kancelarije...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.