RUKA POMIRENJA Rusija i Ukrajina dogovorile povlačenje teškog oružja

Izvor: Blic, 22.Jan.2015, 09:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RUKA POMIRENJA Rusija i Ukrajina dogovorile povlačenje teškog oružja

Ministar inostranih poslova Nemačke Frank-Valter Štajnmajer izjavio je večeras da su se Rusija i Ukrajina saglasile o proceduri povlačenja teškog naoružanja u istočnoj Ukrajini.

Štajnmajer je rekao da su se njegove kolege iz Rusije i Ukrajine dogovorile da oružje bude povučeno 15 kilometara od linije razdvajanja definisane sporazumom koji je u septembru prošle godine postignut u Minsku.

Nemački ministar je rekao da dogovor, koji je postignut večeras >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << na razgovorima u

Američka ambsadorka u UN, Samanta Pauer, rekla je da je najnoviji "mirovni plan" Rusije za Ukrajinu zapravo "plan okupacije".

Berlinu, predstavlja napredak ali ne i "proboj" u naporima da se postigne mirovni sporazum za istočnu Ukrajinu, gde mesecima traju borbe izmedju proruskih separatista i ukrajinske vojske.

Ministri inostranih poslova Nemačke, Francuske, Rusije i Ukrajine pozvali su na "prekid neprijateljstava" na istoku Ukrajine u zajednčkom saopštenju usvojenom posle njihovog sinoćnjeg sastanka u Berlinu.

"Ministri pozivaju sve strane da prekinu neprijateljstva" i povuku teško naoružanje do linije utvrdjene sporazumima iz Minska iz septembra prošle godine, navodi se u saopštenju.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.