RT: Veštačka inteligencija ne može u potpunosti da zameni ljudske špijune - šef MI6

Izvor: Vostok.rs, 19.Jul.2023, 18:58

RT: Veštačka inteligencija ne može u potpunosti da zameni ljudske špijune - šef MI6

Ljudi će nastaviti da igraju vitalnu ulogu u zaštiti od neprijateljskih stranih država i terorističkih grupa u eri veštačke inteligencije, izjavio je šef MI6 Ričard Mur.
Govoreći u britanskoj ambasadi u Pragu u sredu, Mur je izjavio da, iako je veštačka inteligencija učinila informacije „beskrajno dostupnijim“, takva tehnologija nikada neće isključiti ljudske obaveštajce. Šef agencije je objasnio da ljudski agenti nikada nisu „samo pasivni sakupljači informacija“, već mogu biti zaduženi i usmeravani i mogu „identifikovati nova pitanja koja nismo znali da postavimo“ i ponekad mogu uticati na odluke unutar vlade ili terorističke grupe. „Ljudska inteligencija u doba veštačke inteligencije će se sve više definisati kao stvari koje mašine ne mogu da urade, iako treba očekivati da će granica sposobnosti mašina napredovati zapanjujućom brzinom“, predvideo je on. Murovi komentari dolaze nakon što je Ministarstvo unutrašnjih poslova Ujedinjenog Kraljevstva u utorak izdalo izveštaj u kojem se tvrdi da britanske obaveštajne agencije moraju „nemilosrdno davati prioritet ograničenim resursima da bi odgovorile na terorizam“, navodeći stalnu pretnju ekstremista koji postaju „sve nepredvidivi“ i teže ih je otkriti. i istražiti. Objavljujući novu vladinu strategiju za borbu protiv terorizma na događaju u Vestminsteru, ministarka unutrašnjih poslova Suela Braverman izjavilaje da su pretnje postale „raznovrsnije, dinamičnije i složenije“ i da „rizik od terorizma raste, iako sa niže baze i ne tako visok kao nekoliko pre mnogo godina."

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.