RT: Uginuli kućni ljubimci Skripalja nakon što su istražitelji zapečatili kuću

Izvor: Vostok.rs, 06.Apr.2018, 12:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RT: Uginuli kućni ljubimci Skripalja nakon što su istražitelji zapečatili kuću

Izvor: Vostok / RT

Tajna oko trovanja Sergeja Skripalja produbljena je nakon što su britanski zvaničnici potvrdili smrt njegovih kućnih ljubimaca. Dve mačke i dva hrčka umrli su nakon što su istražitelji zapečatili dom bivšeg dvostrukog agenta.

Ruski izaslanik u SB UN-u Vasili Nebenzja je pozvao na objašnjenje smrti životinja. Skripalj i njegova 33-godišnja kćerka Julija su narušenog zdravlja nakon što su bili izloženi nervnom agensu, a njihov dom su kasnije zapečatili istražitelji.

Hrčci su pronađeni mrtvi u kući u kojoj su u proteklih nekoliko nedelja bile značajne policijske aktivnosti, pošto su službenici tražili dokaze o trovanju bivšeg dvostrukog agenta.



Skripaljova mačka, nazvana "Neš Van Drejk", pronađena je živa unutar imanja nekoliko nedelja nakon što je zatvorena i odvedena u vojnu hemijsku laboratoriju Porton Daun na ispitivanje. Međutim, prema britanskim zvaničnicima, životinja je bila u tako teškom stanju da su zvaničnici odlučili da je uspavaju.

"Imanje u Viltširu bilo je zapečaćeno u sklopu policijske istrage", rekao je portparol Odeljenja za životnu sredinu, hranu i ruralne poslove.

"Kada je veterinar bio u mogućnosti da pristupi imanju, dva hrčka su bila već umrla. Mačka je takođe pronađena u lošem stanju i veterinar je odlučio da uspava životinju kako bi ublažio njenu patnju."

"Ova odluka je doneta u najboljem interesu životinje i njene dobrobiti", zaključio je glasnogovornik.

Saopštenje Vlade dolazi nakon što je izaslanik iz Rusije, Vasilij Nebenzja, pitao o statusu životinja na sastanku Saveta bezbednosti u četvrtak.

"Šta se desilo sa ovim životinjama? Zašto ih niko ne pominje? Njihovo stanje je takođe važan dokaz", rekao je on. Nebenzja je pomenuo dve mačke i dva hrčka. Nije data informacija o drugoj mački.

Ruska ambasada u Velikoj Britaniji takođe je tražila odgovore u vezi sa stanjem životinja, saopštivši da je o njima saznala od Skripaljove nećake Viktorije.

"Da bi bolje razumeli šta se desilo sa Sergejom i Julijom Skripalj, bitno je znati da li su životinje takođe bile izložene hemijskom trovanju", saopštila je ambasada.

"Stoga smo zvanično zatražili od Ministarstva spoljnih poslova da nam dostavi odgovarajuće informacije, uključujući i pitanje da li su životinje podvrgnute bilo kakvom lečenju".

It turns out Sergey Skripal has two cats and two guinea pigs. Were they also poisoned? Where are they and how are they treated? Important questions for the investigation. Read our comment: https://t.co/T8vwYdz77A pic.twitter.com/J5w3Jpz2I0
— Russian Embassy, UK (@RussianEmbassy) April 5, 2018 Otkriće o tome da su životinje uginule izazvalo je značajnu reakciju na društvenim mrežama i u medijima, a mnogi se pitaju zašto je toliko dugo trebalo službenicima da pronađu životinje uprkos tolikim policijskim aktivnostima na imanju.

 


Police search of the Skripal's house was so thorough that in a month they couldn't find his cat and 2 guinea pigs....#SkripalCase #SkripalHoax #SkripalPoisoning #Skripals pic.twitter.com/PP86Tdncs6
— Graham W Phillips (@GrahamWP_UK) April 6, 2018

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.