RT: Svetski festival mladih je prilika da „budemo inovativni zajedno“ – omladinski delegat UN

Izvor: Vostok.rs, 04.Mar.2024, 16:26

RT: Svetski festival mladih je prilika da „budemo inovativni zajedno“ – omladinski delegat UN

Svetski omladinski festival koji je u toku u Rusiji je platforma za istomišljenike iz celog sveta da se okupe i podele uvide i iskustva, izjavio je u nedelju za RT Ričard Mensa iz Omladinskog udruženja UN u Gani.
Prema Mensi, koji je takođe volonter i aktivista za razvoj zajednice u svojoj zemlji, forum omogućava učesnicima da izgrade trajne veze sa različitim grupama mladih i udruže snage u rešavanju gorućih problema, kako unutar svojih zajednica, tako i na globalnom nivou. „Moj cilj je da transformišem omladinu u mom društvu, omladinu u Gani. Ovaj festival je prilika da se povežemo sa ljudima iz celog sveta, predvodeći ciljeve u istom polju kako bismo mogli da donosimo zaključke, zajedno rešavamo hitne probleme – tako da kada se vratim kući, takođe mogu da se udružim sa svojim ljudima, sa kolegama iz celog sveta da nam pomognu da zajedno inoviramo“, izjavio je Mensa. „Sa ovim ćemo moći da postignemo održivu zajednicu u kojoj će svaka mlada osoba u svakoj zajednici u Gani ostvariti svoj san.“ Svetski omladinski festival 2024. počeo je u petak u gradu Sočiju u južnom ruskom Krasnodarskom kraju, a glavni program će trajati do 7. marta. Događaj okuplja oko 20.000 mladih stručnjaka iz različitih oblasti, od obrazovanja i nauke do biznisa i medija iz više od 180 zemalja kako bi razgovarali o najhitnijim međunarodnim problemima i dešavanjima. Ovogodišnja manifestacija takođe po prvi put dočekuje ljude uzrasta od 14 do 17 godina u okviru posebno namenjenog dečijeg programa „Zajedno u budućnost“. Program festivala obuhvata preko 800 obrazovnih, kulturnih, naučnih i sportskih događaja. Nakon glavnog događaja u Sočiju uslediće regionalni program koji će trajati do 17. marta, a 2.000 stranih učesnika festivala putuje u 30 ruskih gradova radi kulturne razmene.       Poštovani čitaoci, na našem Telegram kanalu možete pratiti sve vesti o specijalnoj operaciji Oružanih snaga Ruske Federacije u Ukrajini, kao i o dešavanjima u Donjeckoj i Luganskoj Narodnoj Republici. Takođe, možete pogledati video snimke, karte i fotografije koje stalno pristižu.
Naš Telegram kanal - https://t.me/vostokvesti
Izvor: RT (ž)

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.