RT: Svet postaje sve haotičniji, ali se nadamo da će prevladati zdrav razum - Putin

Izvor: Vostok.rs, 11.Apr.2018, 17:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RT: Svet postaje sve haotičniji, ali se nadamo da će prevladati zdrav razum - Putin

Izvor: Vostok / RT

Ruski predsednik Vladimir Putin izrazio je nadu da će u savremenom svetu prevladati "zdrav razum", koji postaje "sve više haotičan". Sadašnja međunarodna situacija je veoma zabrinjavajuća, dodao je on.

"Stanje svetskih odnosa poziva samo na zabrinutost. Situacija u svetu postaje sve haotičnija", rekao je Putin u sredu na ceremoniji dobrodošlice novim ambasadorima u Rusiji.

"Uprkos tome, i dalje se nadamo da će zdrav razum konačno prevladati i da će međunarodni odnosi ući u konstruktivan tok i da će čitav svetski sistem postati stabilniji i predvidljiviji."

Moskva će nastaviti da se zalaže za jačanje "globalne i regionalne" bezbednosti i u potpunosti će se pridržavati svojih međunarodnih odgovornosti i razvijati saradnju sa našim partnerima na konstruktivnoj i uzajamno poštovanoj osnovi.



"Mi ćemo nastaviti pozitivnu, orijentisanu na budućnost agendu za svet i raditi na stabilnom razvoju, prosperitetu i napretku čovečanstva", rekao je Putin.

Putinove izjave došle su nakon nove serije pretnji od strane njegovog američkog kolege. Ranije u sredu, Donald Tramp je upozorio Rusiju da se "spremi" za "lepe i nove i pametne rakete" namenjene Siriji. Njegovo saopštenje je usledilo nakon obećanja Moskve da će presresti bilo kakve dolazeće projektile prema Siriji i da će gađati lokacije odakle su lansirane.


Čitajte više na Ruski vazdušni udari u Siriji - iz minuta u minut

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Putin: Odnosi u svetu stvaraju nervozu, nadam se da će prevagnuti zdrav razum

Izvor: NoviMagazin.rs, 11.Apr.2018

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je danas da se nada da će "zdrav razum prevagnuti", iako geopolitičke tenzije širom "sve više haotičnog sveta" stvaraju nervozu..."Stanje međunarodnih odnosa ne može da ne izazove nervozu. Situacija u svetu postaje sve više haotična", rekao je Putin u...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.