RT: „Rostek“ napravio kamuflažu za vojnike i tehniku koja imitira okolinu

Izvor: Vostok.rs, 17.Jul.2018, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RT: „Rostek“ napravio kamuflažu za vojnike i tehniku koja imitira okolinu

Izvor: Vostok / RT

Ruska kompanija je napravila borbeni šlem sposoban da imitira svoju okolinu i da učini vojnike nevidljivim za neprijateljske oči, a tehnologija se takođe može primeniti i na borbena vozila.

"Jedan od naših projekata je materijal koji kao kameleon oponaša boje okruženja", izjavio je za novinsku agenciju TASS izvršni direktor državne korporacije "Rostek" Sergej Čemezov.

"Dizajnirali smo šlem koristeći ovu tehnologiju i to ćemo prikazati na jednoj od izložbi u bliskoj budućnosti."

"Mi konstantno unapređujemo opremu vojnika. Glavni cilj je da vojnik bude zaštićen, da se pojača njegova tehnička oprema. Jedna od naših najnovijih dostignuća su premazi koji imitiraju kao kameleon boje životne sredine. Sa korištenjem ove tehnologije napravljena je kaciga", rekao je Chemezov.  
Kompanija konstantno unapređuje vojnu opremu sa ciljem da vojnici budu zaštićeni i bolje opremljeni, rekao je Čemezov, dodavši da su testni uzorci novih materijala već proizvedeni.

"To je idealan način za kamuflažu trupa i tehnike", rekao je Čemezov.

"Sa ovim materijalima možemo napraviti tenkove i druga borbena vozila nevidljivim."

"Rostek" je jedna od vodećih ruskih kompanija za odbranu. Među nedavnim projektima je visokotehnološka kaciga za pilote ratnog vazduhoplovstva, opremljena sa sofisticiranim sistemom za biranje ciljeva.

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.