RT: „Pakistan spreman da odgovori na bilo koju indijsku vojnu avanturu“ - Islamabad

Izvor: Vostok.rs, 26.Feb.2019, 11:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RT: „Pakistan spreman da odgovori na bilo koju indijsku vojnu avanturu“ - Islamabad

Izvor: Vostok / RT Pakistanski ministar spoljnih poslova je saopštio da je njegova zemlja spremna da odgovori na bilo koje neprijateljske akcije Nju Delhija, te je sazvao hitan sastanak kabineta kako bi razgovarao o indijskom vazdušnom upadu u pakistanski vazdušni prostor. U utorak su indijski avioni ušli u pakistanski vazdušni prostor kako bi napali ono što su opisali kao "terorističke kampove". Pakistanski premijer Imran Kan sazvao je hitan sastanak u Islamabadu kako bi razmotrio situaciju, izvestio je Radio Pakistan. Ministar spoljnih poslova Šah Mehmud Kureši je optužio Indiju da je dovela do pogoršanja situacije u regionu, rekavši da Pakistan zadržava pravo da odgovori na indijske akcije.
India has conducted a violation of the Line of Control and Pakistan reserves the right to an appropriate response: Foreign Minister Shah Mahmood Qureshi pic.twitter.com/4P62u0LTkW
— Govt of Pakistan (@pid_gov) February 26, 2019 Ministar je izjavio da narod Pakistana podržava nacionalne oružane snage, koje su sposobne odgovoriti na bilo kakve "vojne avantur" istočnog suseda. Ministar je izrazio nadu da će "razum" prevladati u Indiji. Pakistanska vojska je umanjila značaj retkog prekograničnog indijskog vazdušnog upada, rekavši da su indijski ratni avioni ispustili svoj teret bežeći od pakistanskih borbenih avionia i da nisu prouzrokovani nikakvi gubitci ili oštećenja na terenu.

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.