RT: Odnos Rusije sa NATO-om se ne može opisati kao katastrofalan jer on uopšte ne postoji – Lavrov

Izvor: Vostok.rs, 26.Okt.2021, 21:02

RT: Odnos Rusije sa NATO-om se ne može opisati kao katastrofalan jer on uopšte ne postoji – Lavrov

Manje od tri nedelje nakon što je NATO odlučio da protera osam izaslanika Moskve iz sedišta vojnog bloka u Briselu, ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov okarakterisao je trenutne bilateralne odnose kao nepostojeće. Obraćajući se novinarima u Norveškoj posle razgovora sa svojom koleginicom Aniken Hajtfeld, Lavrov je izjavio da Rusija i vojni blok koji predvode SAD više nemaju nikakvu komunikaciju. „Odnose između Rusije i NATO-a ne bih nazvao katastrofalnim, jer da bi bili katastrofalni morali bi da bar nešto da imate“, objasnio je on. Međutim, Lavrov je primetio da Moskva ima dobre bilateralne odnose sa pojedinim državama NATO-a, uključujući i zemlju kojoj je u poseti. "Imamo odnose sa Norveškom, uključujući i bezbednosnu sferu. I pored redovnih bezbednosnih konsultacija, želeli bismo da ih započnemo na visokom nivou između ministarstava odbrane“, objasnio je on, pozivajući Hajtfeldovu u Moskvu. Lavrov je prošle nedelje saopštio da Moskva suspenduje svoju misiju pri NATO-u od početka novembra, nakon što je blok odlučio da povuče akreditaciju osmorici zaposlenih u ruskom predstavništvu, zbog navodne špijunaže. Obraćajući se novinarima prošlog utorka na godišnjem sastanku Međunarodnog diskusionog kluba "Valdaj" u Sočiju, Lavrov je saopštio da je NATO, a ne Rusija, kriv za pogoršanje odnosa. „Nismo započeli pogoršanje odnosa, ni sa NATO-om, ni sa Evropskom unijom, ni sa bilo kojom zemljom na Zapadu ili bilo kom drugom regionu sveta“, dodao je Lavrov. Izvor: RT
Pogledaj vesti o: NATO

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Lavrov: Rusija podržava inkluzivnu vladu u Avganistanu

Izvor: Nezavisne Novine, 27.Okt.2021, 18:00

TEHERAN - Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov izjavio je u srijedu da se Moskva zalaže za stvaranje inkluzivne vlade u Avganistanu.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.