RT: NASA zatvara još dva objekta zbog virusa, dovedena u pitanje misija na Mesec

Izvor: Vostok.rs, 20.Mar.2020, 09:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RT: NASA zatvara još dva objekta zbog virusa, dovedena u pitanje misija na Mesec

NASA je saopštila o zatvaranju dva centra za proizvodnju i testiranje raketa nakon što je inženjer u jednom postrojenju pozitivan na koronavirus, što je potencijalno raspršilo ambiciozni san o misiji na Mesec 2024. godine. I kosmički centar "Stennis" u južnom Misisipiju i postrojenje "Michoud" udaljeno oko 40 milja u Nju Orleansu obustavlja sve aktivnosti, saopštio je šef "NASA"-e Džim Brajdenštajn. Potez je određen kao "faza 4" smernica za reagovanje u katastrofama, koje preporučuju potpuno zatvaranje objekata u vanrednim uslovima. "Promena u `Stennis`-u je izvršena zbog sve većeg broja slučajeva Covid-19 u zajednici oko centra ... i jednog potvrđenog slučaja među našim timom", saopštio je Brajdenštajn i dodao da "iako u `Michoud`-u nema potvrđenih slučajeva , objekat ide u `fazu 4` zbog sve većeg broja slučajeva Covid-19 u lokalnom području".
"`NASA` i timovi izvođača radova završiće zatvaranje objekata, a sva tehnika će se staviti bezbedno stanje sve dok se rad ne bude mogao nastaviti."
   
©  nasapeople.nasa.gov Za sada će pristup za oba centra biti dozvoljen samo neophodnom ljudstvu, radi najnižeg minimuma koji je potreban da bi se visokotehnološki objekti osigurali, sa svim prethodno odobrenim projektima na čekanju do daljnjeg. Brajdenštajn je napomenuo da će zbog zatvaranja biti "uticaja na NASA-ine misije", uključujući i rad na kosmičkoj letelici "Orion",  koja je dizajnirana da američke astronaute dovede do Meseca do 2024. godine, ali da je zdravlje osoblja "glavni prioritet." "NASA"-in Istraživački centar `Ames` u Kaliforniji takođe je zatvoren pod naredbom "faze 4" nakon što je prošle nedelje drugi zaposlenik testiran pozitivnno na Covid-19, dok je niz drugih objekata, uključujući Kosmički centar "Hjuston" stavljen u "fazu 3" sa ograničavajućim brojem radnika i ostalog osoblja zbog virusne epidemije. Izvor: Vostok / RT

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.