RT: Izrael napao „specijalne snage“ Hamasa u Gazi nakon raketnih napada

Izvor: Vostok.rs, 19.Avg.2020, 08:59

RT: Izrael napao „specijalne snage“ Hamasa u Gazi nakon raketnih napada

Izraelska vojska pogodila je nekoliko ciljeva Hamasa u Gazi, uključujući navodnu elitnu jedinicu "specijalnih snaga", kao odgovor na raketne i napade pomoću balona, što je sedmi dan zaredom udara na palestinsku enklavu. Noćni napadi u kasnim noćnim satima na jugu grada Gaze u utorak, imali su za cilj komandno mesto snaga Hamasa, saopštile su Izraelske odbrambene snage (IDF), koje su saopštile da je operacija odmazda za napade pokrenute iz Gaze ranije tokom dana. „Rakete i eksplozivni baloni lansirani su danas iz Gaze u Izrael. Kao odgovor, gađali smo Hamasove terorističke ciljeve u Gazi, uključujući vojni sastav koji pripada jednom od Hamasovih specijalnih snaga", navodi se u saopštenju izraelske vojske, te se dodaje da će "Hamas snositi posledice terorističke aktivnosti nad izraelskim civilima".
A rocket & explosive balloons were launched from Gaza into Israel today. In response, we struck Hamas terror targets in Gaza, including a military compound belonging to one of Hamas' special arrays. Hamas will bear the consequences for terror activity against Israeli civilians.
— Israel Defense Forces (@IDF) August 18, 2020  
Iako nema izveštaja o šteti ili žrtvama u izraelskom napadu, fotografije i video snimci napada kruže društvenim mrežama, u kojima se mogu videti eksplozije i stubovi dima.
 
An attack by the Israeli occupation air force south of #Gaza City. pic.twitter.com/PxuT4W9h0W
— Shehab News Agency (@ShehabAgencyEn) August 18, 2020
One more video of an IDF strike against a Hamas position a short while ago. #Gaza pic.twitter.com/6twFVf5J5q
— FJ (@Natsecjeff) August 18, 2020 Rakete koje su u utorak lansirane iz Gaze očigledno su pale na otvoreno polje u blizini Aškelona, aktivirajući sirene u gradu, te poslale hiljade ljudi u skloništa, piše Tajms of Izrael. Nije bilo povređenih u incidentu.
One more video of an IDF strike against a Hamas position a short while ago. #Gaza pic.twitter.com/6twFVf5J5q
— FJ (@Natsecjeff) August 18, 2020 Smoke and flames rise after war planes belonging to the Israeli army carried out airstrikes over Gaza City. pic.twitter.com/DqPKqnRS7O
— Palestine Play (@PalestinePlay) August 18, 2020 Niz napada koji su pokrenuti prema Izraelu takođe je podstakao višestruke udare iz Tel Aviva tokom prošle nedelje. Iako su baloni i rakete naneli malu štetu, izazvali su nekoliko požara, od kojih su neki zahvatili poljoprivredne površine, a IDF je obećao da će odgovoriti na nastavke napada. ▫️İsrail işgal güçleri Gazze’yi uçaklarla vuruyor. #GazzeAteşAltında#Gaza_under_attack pic.twitter.com/SvZlh1fKKU
— FilistinBülteni  (@FilistinBulten) August 18, 2020 GAZA pic.twitter.com/uK1QE5HXml
— Muhammad Smiry  (@MuhammadSmiry) August 18, 2020 Nedavni rast tenzija između Tel Aviva i militantne grupe Hamas, koja Gazom upravlja od 2006. godine, umešao je Egipat, a Kairo je poslao delegaciju radi posredovanja u razgovorima dveju strana ranije ove nedelje. Pregovori tek treba da daju rezultate, jer neprijateljstva i dalje rastu. Pored svojih vojnih operacija, tokom protekle nedelje Izrael je zaustavio isporuke goriva u Gazu, zatvorio ključni granični prelaz i zatvorio veliku ribolovnu zonu na palestinskoj teritoriji. Izvor: Vostok / RT

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.