RT: Izlazak iz sporazuma sa Iranom bio bi najveći neuspeh politike SAD - Moskva

Izvor: Vostok.rs, 13.Jan.2018, 12:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RT: Izlazak iz sporazuma sa Iranom bio bi najveći neuspeh politike SAD - Moskva

Izvor: Vostok / RT

Rusija je osudila očiglednu nameru SAD-a da se povuku iz nuklearnog sporazuma sa Iranom i otkažu sporazum. Takav potez mogao bi biti jedna od velikih grešaka u spoljnoj politici Vašingtona, rekao je zamenik ministra spoljnih poslova Sergej Rjabkov.

Moskva veruje da je Vašington, ili već doneo, ili je blizu donošenja odluke da se povuče iz Zajedničkog sveobuhvatnog plana delovanja, rekao je zamenik ministra spoljnih poslova Sergej Rjabkov.

"Ovo može biti jedna od glavnih grešaka u spoljnoj politici Vašingtona, jedan od najvećih neuspeha američke politike", rekao je Rjabkov za Interfaks.

U svetlu proširenja američke sankcione liste, diplomata je pozvao međunarodnu zajednicu da se suprotstavi američkim sankcijama, te ih je nazvao "haosom i ludilom".

Ministarstvo trezora SAD sankcionisalo je 14 pojedinaca i entiteta za koje Vašington tvrdi da su uključeni u iranski program balističkih raketa.

Pogledaj vesti o: Moskva,   Vašington

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.