RAT U SIRIJI: Erdogan razgovarao sa Putinom pa pokrenuo ofanzivu

Izvor: Večernje novosti, 09.Okt.2019, 15:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RAT U SIRIJI: Erdogan razgovarao sa Putinom pa pokrenuo ofanzivu

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan razgovarao je o svojim planovima o ofanzivi na severoistok Sirije sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan objavio je da turska vojska pokreće vojnu operaciju na severu Sirije.Kako je rekao, vojna operacija Turske nosi naziv „Izvor sveta“.Predsednik >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << Turske Redžep Tajip Erdogan razgovarao je danas o svojim planovima o ofanzivi na severoistok Sirije sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom. Kako je saopštila kancelarija turskog predsednika, Erdogan je u telefonskom razgovoru rekao Putinu da će planirana vojna akcija Ankare u regionu istočno od reke Eufrat "doprineti miru i stabilnosti" i takođe, "otvoriti put političkom procesu" u Siriji, preneo je AP.PROČITAJTE JOŠ - OFANZIVA DžIHADISTA: Islamska država napala kurdske snage u Raki, proglašena opšta mobilizacija; Stigao turski konvoj tenkova, transportera... Erdogan je dodao da je Ankara pridavala značaj zaštiti prava i interesa sirijskog naroda i da je Turska "poštovala konstruktivan stav" Rusije po tom pitanju. ČAVUŠOGLU: TURSKA ĆE OBAVESTITI SVE O OFANZIVI U SIRIJI Turska će obavestiti sve relevantne države, uključujući i sirijsku vladu o planiranoj ofanzivi na severoistok Sirije, izjavio je danas turski ministar inostranih poslova Mevlut Čavušoglu. Govoreći na konferenciji za novinare u Alžiru, Čavušoglu je rekao da će operacija biti izvedena u skladu sa međunaronidm zakonom i da će jedina meta ofanzive biti ekstremisti u regionu, preneo je Rojters. Turski ministar inostranih poslova je rekao da je truski predsednik Redžep Tajip Erdogan obavestio američkog predsednika Donalda Trampa tokom vikenda da će Ankara pokrenuti ofanzivu nakon što je Vašington zaustavio napore da stvori "sigurnu zonu" u tom regionu.

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kako je Erdogan zbunio naše konobare: Tražio čaj od ONOGA NA ŠTA MIRIŠE BEOGRAD

Izvor: Blic, 09.Okt.2019

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan tokom dvodnevne posete našoj zemlji zbunio je konobare u Palati Srbija. Nakon što je počeo sastanak, jedan od konobara je pitao turskog predsednika šta će da popije.

Nastavak na Blic...

TURSKA OFANZIVA U SIRIJI: Erdogan razgovarao sa Putinom, žestoka bombardovanja turske avijacije i artiljerije

Izvor: Večernje novosti, 09.Okt.2019

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan razgovarao je o svojim planovima o ofanzivi na severoistok Sirije sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan objavio je da turska vojska pokreće vojnu operaciju na severu Sirije.Kako je rekao, vojna operacija...

Nastavak na Večernje novosti...

Ukrajinski predsednik: Nije bilo ucena u telefonskom razgovoru sa Trampom

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 10.Okt.2019, 11:35

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski rekao je danas da nije bilo ucena za vreme telefonskog razgovora sa Donaldom Trampom koji je doprineo pokretanju istrage za opoziv američkog predsednika, prenosi AP. U odgovoru na pitanje novinara Zelenski je rekao da je tek posle razgovora sa Trampom 25. jula...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.