RAT REČIMA DVE KOREJE

Izvor: Kurir, 28.Nov.2010, 08:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RAT REČIMA DVE KOREJE

SEUL, PJONGJANG - Osvetićemo naše prijatelje, poručio je Jo Nak Džun, komandant južnokorejskih marinaca!

On je na sahrani dvojice vojnika ubijenih pre pet dana u severnokorejskom napadu poručio da će „svi marinci, uključujući one u redovnoj službi i rezerviste, osvetiti po svaku cenu dvojicu mladića“.

U Seulu su posle sahrane održana tri odvojena protesta, na kojima su demonstranti pozvali vladu na akciju i odmazdu.

- Vreme je za akciju. Vreme je za >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << odmazdu. Hajde da srušimo predsedničku palatu u Pjongjangu - uzvikivalo je oko 1.000 veterana okupljenih na jednom od protesta.

I novi južnokorejski ministar odbrane Kim Kvan Džin založio se za oštre mere protiv Severne Koreje.

- Moramo odlučno da reagujemo na severnokorejske provokacije. Moramo da uzvratimo stostruko snažnije!

Severna Koreja je ponovo upozorila Južnu Koreju da vojni manevri sa SAD u Žutom moru predstavljaju „neoprostivu provokaciju“.

Pjongjang je optužio Seul da je iskoristio civile kao štit na ostrvu Jeonpjeong kako bi mogli da iskoriste njihovu smrt u propagandne svrhe.

Severna Koreja je zapretila odmazdom u slučaju da joj teritorija bude ugrožena tokom četvorodnevne vojne vežbe.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.