RACIJA U MARSEJU: Planiran napad uoči izbora VIDEO

Izvor: Mondo, 19.Apr.2017, 09:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RACIJA U MARSEJU: Planiran napad uoči izbora VIDEO

Francuska policija je u jednom stanu u Marseju pronašla puškomitraljez, dva pištolja i tri kilograma eksploziva TATP među ostalim oružjem, osujetivši preteći napad uoči francuskih predsedničkih izbora.

Foto: AP Photo/Claude Paris

Dva Francuza, koji se sumnjiče za planiranje napada, upoznali su se u zatvoru gde su delili ćeliju, a policiji su odranije poznati kao radikalizovani >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << islamisti, rekao je pariski tužilac Fransoa Molen juče na konferenciji za novinare, prenosi Rojters.

#BREAKING - IS flag, bombs found in ‘election attack’ suspects Marseille home https://t.co/sPKAnprrV2pic.twitter.com/FaLgocaJVz

— FRANCE 24 Breaking (@BreakingF24) 18. април 2017.

Tužilac je dodao da su zastava Islamske države i džihadistički propagandni materijal ranije nađeni u kući jednog od osumnjičenih, dok se za drugog smatra da je povezan sa ćelijom jednog belgijskog džihadiste.

BREAKING: Police Arrest Two Islamic Terrorists Linked to Imminent Terror Attack in France pic.twitter.com/IYn0O4St0E

— Kevin W. (@kwilli1046) 18. април 2017.

"Dva muškaraca koja su juče uhapšena u Marseju pripremala su se za nasilnu akciju koju su nameravali da izvedu ovih dana na francuskoj teritoriji, mada ne možemo sa preciznošću da utvrdimo za koji dan su to planirani i koje su im bile mete", naveo je Molen, prenose francuski mediji.

Jezivi snimak teroriste "Deda Mraza" (VIDEO)

Sankt Peterburg: Još mrtvih, strah od novog napada

U Francuskoj se, inače, u nedelju održava prvi krug predsedničkih izbora, uz pojačane mere bezbednosti.

Francuski mediji tvrde da je bezbednost glavnih predsedničkih kandidata ugrožena.
Pogledaj vesti o: Pariz

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Policija pronašla oružje u stanu u Marseju, osujetila napad (FOTO)

Izvor: Večernje novosti, 19.Apr.2017

Francuska policija je u jednom stanu u Marseju pronašla puškomitraljez, dva pištolja i tri kilograma eksploziva TATP, osujetivši preteći napad uoči francuskih predsedničkih izbora Francuska policija je u jednom stanu u Marseju pronašla puškomitraljez, dva pištolja i tri...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.