Putinova poruka Obami povodom 4. jula

Izvor: Blic, 04.Jul.2015, 20:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putinova poruka Obami povodom 4. jula

Ruski predsednik ocenio je da odnosi između Rusije i Sjedinjenih Američkih Država predstavljaju ključ za stabilnost u celom svetu pozivajući na dijalog zasnovan na "jednakosti i poštovanju".

"Odnosi ove dve države predstavljaju ključni faktor za stabilnosti bezbednost u svetu, uprkos trenutnim nesuglasicama", rekao je Putin u poruci upućenoj američkom kolegi Baraku Obami povodom 4. jula, državnog praznika SAD - Dana nezavisnosti.

"Rusija i SAD su u stanju da >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << pronađu rešenja za najsloženije međunarodne probleme i da se na efikasan način suoče sa svim pretnjama i izazovima u svetu", navodi se u Putinovoj poruci, koju je objavio Kremlj.

"Sve se može postići dijalogom na pricipima jednakosti i uzajamnog poštovanja u interesu svih", istakao je Putin.

Rusija i SAD su u sporu uglavnom zbog krize u Ukrajini. Rusija optužuje SAD da je izvršila pritisak na Evropsku uniju da uvede sankcije Rusiji, dok SAD optužuju Rusiju da naoružava proruske pobunjenike na istoku Ukrajine i potpiruje građanski rat u toj zemlji.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.