Izvor: Politika, 30.Mar.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin u junu u Beogradu?

Nema zvanične potvrde vesti koju su objavili hrvatski mediji

Prema izveštajima agencija
Zagreb – Ruski predsednik Vladimir Putin posetiće Hrvatsku u junu, izvestili su juče hrvatski mediji. Putin bi Zagreb trebao da poseti u okviru regionalne turneje u kojoj bi trebalo da poseti Bar i Beograd, a vrlo verovatno i Sarajevo, a glavni cilj njegove turneje biće regulisanje statusa Kosova.
Hrvatski mediji, pozivajući se na neimenovane izvore u ruskom >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << ministarstvu spoljnih poslova, pišu da je Putin poziv Hrvatske prihvatio u sredu u Kremlju, na redovnom sastanku najužeg vođstva svoje administracije i da je to bio predlog njegovog šefa diplomatije Sergeja Lavrova.

Na odluku o poseti, čiji tačan datum još nije utvrđen, uticalo je i to što je odustajanjem od projekta naftovoda Družba Adria uklonjena najveća prepreka razvoju političkih i ekonomskih odnosa Rusije i Hrvatske, nakon što je Putin s predsednicima Grčke i Bugarske potpisao sporazum o gradnji alternativnog naftovoda preko njihove teritorije.

Agencija Beta juče u Zagrebu nije dobila zvaničnu potvrdu vesti o Putinovoj poseti Balkanu.

[objavljeno: 30.03.2007.]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.