Putin smatra da će mašine pre ili kasnije zameniti ljude

Izvor: Vostok.rs, 15.Jul.2017, 10:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin smatra da će mašine pre ili kasnije zameniti ljude

Putin smatra da će mašine pre ili kasnije zameniti ljude na njihovim radnim mestima, ali smatra da je zadatak države da preduzme mere za sprečavanje negativnih socijalnih posledica toga.

„Naravno, zameniće (mašine čoveka na radnim mestima)“, rekao je Putin odgovarajući na pitanje radnika.

Šef države podsetio je da je isti problem postojao u Velikoj Britaniji tokom tehnološke revolucije, kada je doveo do radničkih nereda. Putin je istakao da u cilju sprečavanja negativnih posledica ovog neizbežnog procesa država treba pravilno da predvidi situaciju i bavi se, između ostalog, i prekvalifikacijom kadrova.

„Sa uvođenjem novih tehnologija, naravno, radnici će biti otpuštani, ali je neophodno da se unapred razmisli o tome kako će i gde ti ljudi raditi“, naglasio je on.

Prema rečima ruskog predsednika, te procene treba da budu urađene „mirno i bez trzavica i poslovno“. Putin je istakao da je priprema takvih procena i prognoza zadatak strategije razvoja Rusije u narednim godinama i drugih dokumenata strateškog planiranja.

On je dodao i da je Rusija ispred mnogih zemalja po obimu pružanja elektronskih usluga stanovništvu, a pretekla je i Evropu u razvoju sopstvenog sistema globalnog pozicioniranja.

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.