Putin i Zelenski - sastanak bez osmeha i rukovanja

Izvor: RTS, 09.Dec.2019, 19:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin i Zelenski - sastanak bez osmeha i rukovanja

Predsednik Rusije Vladimir Putin i ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski sastali su se na samitu u Parizu čiji je cilj da se pojačaju napori kako bi se povratio mir u istočnoj Ukrajini. Sastanak kome prisustvuju i lideri Francuske i Nemačke Emanuel Makron i Angela Merkel, protekao je bez osmeha i rukovanja, prenosi Rojters. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Susretu Vladimira Putina i Volodimira Zelenskog, čiji je cilj da se okonča sukob u kome je od 2014. godine poginulo više od 13.000 ljudi, prisustvuju i lideri Francuske i Nemačke, Emanuel Makron i Angela Merkel, prenosi Rojters.

Diplomate upozoravaju da izgledi da se postigne trajni mir i nisu veliki, budući da Zelenski i nema neki veliki manevarski prostor, a Putin pokazuje malo interesovanja za prilagođavanje spoljašnjim pritiscima.
Nakon niza bilateralnih sastanaka u Jelisejskoj palati, Putin i Zelenski ušli su u sobu za sastanke četvoro lidera, nakratko pogledali jedan u drugoga, ali bez osmeha.
Putin i Zelenski se nisu rukovali pred kamerama.
"Glavno pitanje je kako izgraditi poverenje, kako bismo mogli da krenemo ka cilju obnove ukrajinskog suvereniteta", naveo je diplomatski izvor iz Francuske.
Rojters navodi da je, uprkos sporazumu o prekidu vatre iz Minska 2015. godine, bilo malo znakova da će doći do mirnog rešenja.
Samit u Parizu je prvi susret četvoro lidera u takozvanom Normandijskom formatu.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini,   Angela Merkel

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Prvi sastanak Putina i Zelenskog

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 09.Dec.2019

Lideri Ukrajine i Rusije, Volodimir Zelenski i Vladimir Putin, sastali su se u ponedeljak popodne (09.12) u Parizu, uz posredovanje čelnika Francuske i Nemačke, posle trogodišnje pauze, u cilju pronalaženja rešenja za sukob u kome je od 2014. poginulo više od 13.000 ljudi.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.