Izvor: Politika, 07.Nov.2014, 23:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin branio sporazum Sovjeta i nacista

Ruski predsednik Vladimir Putin je izjavio da pakt nacističkog nemačkog režima i sovjetskih komunističkih vlasti iz avgusta 1939. nije bio toliko loš, prenosi „Njujork tajms”. Taj pakt su potpisali tadašnji šefovi diplomatija dve zemlje – Vjačeslav Molotov i Joakim fon Ribentrop.

„Sovjetski Savez je potpisao ugovor o nenapadanju sa Nemačkom”, rekao je Putin za vreme susreta sa istoričarima, navodi njujorški dnevnik pozivajući se na transkript >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << razgovora koji je objavio Kremlj.

„Ljudi kažu: ’Ah, to je loše’. Ali šta je loše u tome ako Sovjetski Savez nije želeo da ratuje? Šta je tu toliko loše?”

Pakt Molotov–Ribentrop Putin je pre pet godina ocenio kao „nemoralan”, a u maju je potpisao zakon kojim se sa pet godina zatvora kažnjava svako ko bude osuđen za pokušaje rehabilitovanja nacizma.

objavljeno: 08.11.2014.
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin,   Nju Jork

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.