Putin: Ko napadne Rusiju nuklearnim oružjem, biće zbrisan sa lica zemlje

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Dec.2022, 11:00

Putin: Ko napadne Rusiju nuklearnim oružjem, biće zbrisan sa lica zemlje

Ruski predsednik Vladimir Putin upozorio je danas da bi bilo koja država, koja se usudi da napadne Rusiju nuklearnim oružjem, bila "zbrisana sa lica zemlje", preneo je Rojters.

Putin je rekao da Rusija nema uredbu da prva pokrene preventivan nuklearni napad, za razliku od SAD, ali da rusko napredno hipersonično oružje garantuje Rusiji da može da odgovori silovito, ukoliko ikada dođe u opasnost.

Rusija redovno izvodi nuklearne vežbe, ali ništa ne krije, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << rekao je Putin.

"Redovno izvodimo vežbe naših nuklearnih snaga, vidite sve, mi to ne krijemo. Obaveštavamo, kako je to neophodno po našim sporazumima sa SAD. Obaveštavamo naše partnere da takve vežbe izvodimo. Oni takođe rade isto", otkrio je Putin.

Putin: Zapad raspiruje haos da bi zadržao dominaciju u svetu

Putin je rekao da je siguran da Zapad namerno raspiruje haos i zaoštrava situaciju u svetu kako bi zadržao svoju globalnu dominaciju.

"Potencijal zbog mogućih konflikta u svetu raste, a to je direktna posledica pokušaja nekih zapadnih elita da po svaku cenu sačuvaju svoju političku, ekonomsku, finansijsku, vojnu i ideološku dominaciju, rekao je Putin u video obraćanju tokom sastanka sa šefovma vojnih resora država članica Šangajske organizacije za saradnju (ŠOS) i Zajednica nezavisnih država (ZND), prenosi TASS.

Putin je takođe optužio Zapad da eksploatiše Ukrajinu i koristi njen narod kao topovsko meso u sukobu protiv Rusije.
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Putin: Haos!

Izvor: B92, 09.Dec.2022

Predsednik Rusije Vladimir Putin rekao je da Zapad svim sredstvima želi da očuva dominaciju i pri tome pribegava sankcijama i obojenim revolucijama...Zbog toga se u svetu povećava konfliktni potencijal, rekao je Putin i upozorio da je u toku agresivna ekspanzija NATO...Zapad ciljano radi na produbljivanju...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.