Putin: Ukidanje prava veta bi uništilo Ujedinjene nacije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Okt.2021, 19:18

Putin: Ukidanje prava veta bi uništilo Ujedinjene nacije

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je danas da bi lišavanje stalnih članica Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija prava veta uništilo to svetsko telo.

Rusija je jedna od pet stalnih članica SB UN koja ima pravo veta, preneo je Rojters.

Stalne članice se godinama suočavaju sa pritiskom da reformišu tu organizaciju, kako bi se uzele u obzir promene u svetskoj demografiji i ekonomiji od njenog formiranja nakon Drugog svetskog rata.

Međutim, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Putin je na skupu ruskih stručnjaka rekao da bi se ukidanjem prava na veto svetsko telo svelo ''na mesto za praznu priču''.

Razgovori između Moskve i Vašingtona kreću se u dobrom smeru

Putin je izjavio da se razgovori između Moskve i Vašingtona o strateškoj stabilnosti i sajber bezbednosti kreću u dobrom smeru.

Odnosi između Rusije i SAD trenutno su na najnižem nivou posle Hladnog rata, ali Putin je rekao da je samit održan u junu u Ženevi sa njegovim američkim kolegom Džozefom Bajdenom bio produktivan i pokazao da Vašington želi da obnovi bilateralne odnose, preneo je Rojters.

Putin je ovo izjavio na Međunarodnom debatnom klubu "Valdaj" u Sočiju.
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Putin: Ukidanje prava veta bi uništilo Ujedinjene nacije

Izvor: Nezavisne Novine, 21.Okt.2021

MOSKVA - Predsjednik Rusije Vladimir Putin izjavio je danas da bi lišavanje stalnih članica Savjeta bezbjednosti Ujedinjenih nacija prava veta uništilo to svjetsko tijelo.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.