Putin: Situacija se pogoršala, balansira na ivici velikog konflikta

Izvor: Vesti-online.com, 01.Sep.2017, 09:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin: Situacija se pogoršala, balansira na ivici velikog konflikta

"Situacija na Korejskom poluostrvu se pogoršala i balansira na ivici velikog konflikta, probleme regiona treba rešavati dijalogom bez preduslova", izjavio je predsednik Rusije Vladimir Putin.

- Ne mogu da ignorišem situaciju na Korejskom poluostrvu koja se u poslednje vreme zaoštrila i balansira na ivici velikog sukoba. Rusija smatra je da je mišljenje da je moguće zaustaviti severnokorejski raketni >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << i nuklearni program isključivo pritiskom na Pjongjang pogrešno i beznadežno - napisao je ruski lider u svom članku objavljenom u vodećim medijima zemalja BRIKS-a uoči samita koji će se održati u Kini.

Osim toga, Putin je naglasio da problem treba rešavati dijalogom i bez provokacija i pritiska.

- Neophodno je probleme regiona rešavati putem direktnog dijaloga svih zainteresovanih strana bez uvođenja preduslova. Provokacije, pritisci, vojna i uvredljiva retorika su put koji ne vodi nikuda - istakao je Putin.

- Rusija poziva da se nastavi formiranje širokog protivterorističkog fronta na opšteprihvaćenoj međunarodnopravnoj osnovi sa centralnom ulogom UN, i da se nastavi borba protiv terorista u Siriji i drugim zemljama - dodao je predsednik Putin.

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Putin: Pritisak na Pjongjang pogrešan i beznadežan

Izvor: Vostok.rs, 01.Sep.2017

Situacija na Korejskom poluostrvu se pogoršala i balansira na ivici velikog konflikta, probleme regiona treba rešavati dijalogom bez preduslova, izjavio je predsednik Rusije Vladimir Putin.. . „Ne mogu da ignorišem situaciju na Korejskom poluostrvu koja se u poslednje vreme zaoštrila i balansira...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.