Putin: Rusija priznaje legitimitet predsedničkih izbora u Belorusiji, to je to

Izvor: Vostok.rs, 29.Avg.2020, 10:54

Putin: Rusija priznaje legitimitet predsedničkih izbora u Belorusiji, to je to

Rusija priznaje legitimitet predsedničkih izbora u Belorusiji, rekao je predsednik Vladimir Putin. "Beloruske vlasti pozvale su OEBS da učestvuje u kontroli izbora. Zašto nisu došli? To nas odmah navodi na pomisao da je, zapravo, stav o rezultatima ovih izbora već pripremljen. Stoga neko može sumnjati u rezultate , ali ja, imam sve razloge da sumnjam da su oni koji sumnjaju nisi bili apsolutno iskreni“, rekao je Putin u intervjuu na TV kanalu Rusija 1, prenose RIA Novosti. "Stoga, smatramo da su izbore važećim. Mi smo odmah to učinili, prepoznali njihov legitimitet. I kao što znate, čestitao sam Aleksandru Lukašenku na pobedi na ovim izborima. To je to.", dodao je ruski predsednik. Ranije je predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko optužio zapadne zemlje za direktno mešanje u situaciju u zemlji, a takođe je osudio pokušaje da se beloruske vlasti „uvuku“ u pregovore sa OEBS-om o trenutnoj situaciji. S druge strane, EU je u potpunosti podržala predloge OEBS-a za dijalog u Belorusiji i saopštila da je spremna da pruži podršku u njegovom napredovanju. Ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov, komentarišući predloge za posredovanje OEBS-a u Belorusiji, podsetio je kako su se posredovanja Zapada u Ukrajini završila 2014. godine, kada je „postignut sporazum koji su potpisali ministri spoljnih poslova Nemačke, Poljske i Francuske, "a narednog jutra opozicija je odlučila drugo".
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin,   Predsednički izbori

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"NEMA SMISLA SUMNJATI U REZULTATE" Putin: Predsednički izbori u Belorusiji - legitimni

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Avg.2020

Kako je objasnio, beloruske vlasti su pozvale posmatrače OEBS-a da učestvuju u kontroli izbornog procesa, samim tim nema smisla sumnjati u rezultate...Rusija priznaje legitimnost predsedničkih izbora u Belorusiji, izjavio je predsednik Ruske Federacije Vladimir Putin...- To nas navodi na misao da...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Putin: Moguće da je Zapad ranije pripremio stav o izborima u Bjelorusiji

Izvor: Nezavisne Novine, 29.Avg.2020

MOSKVA - Odbijanje predstavnika Kancelarije OEBS-a za demokratske institucije i ljudska prava (ODIHR) da u Bjelorusiji posmatraju predsjedničke izbore daje osnovu za sumnju da je stav Zapada prema ovom procesu bio unaprijed pripremljen, rekao je danas ruski predsjednik Vladimir Putin.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.