Putin: Otvoreno mnogo pitanja o istrazi pada MH-17

Izvor: Vesti-online.com, 29.Jul.2015, 14:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin: Otvoreno mnogo pitanja o istrazi pada MH-17

U razgovoru sa premijerom Holandije ruski predsednik je potvrdio da je pozicija Moskve po pitanju stvaranja tribunala za MH17 nepromenjena i naglasio da ostaje mnogo otvorenih pitanja za istragu o padu malezijskog aviona.

Predsednik Rusije Vladimir Putin u razgovoru sa premijerom Holandije Markom Rute podsetio je da ostaje mnogo pitanja za istragu o padu MH-17 u Ukrajini, saopštila je pres-služba Kremlja.  

Telefonski razgovor je održan na inicijativu holandske >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << strane.

- Ostaje dosta pitanja za istragu, uključujući i prikupljanje dokaza i zbog nedozvoljavanja Rusiji da suštinski učestvuje u njegovom sprovođenju - kaže se u saopštenju.

Putnički avion "boing 777“ koji je 17. jula 2014. godine leteo iz Amsterdama u Kuala Lumpur pao je u Donjeckoj oblasti. Poginulo je svih 298 putnika, među kojima 85-oro dece i 15 članova posade. Kijevske vlasti za nesreću su optužile ustanike Donbasa, koji su te optužbe odbacili tvrdeći da nisu posedovali sredstva kojima bi mogli da obore avion na takvoj visini.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.