Putin: Odluka Trampa o priznanju Jerusalima za prestonicu Izraela ne pomaže rešenju situacije

Izvor: Vostok.rs, 12.Dec.2017, 12:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin: Odluka Trampa o priznanju Jerusalima za prestonicu Izraela ne pomaže rešenju situacije

Ruski predsednik Vladimir Putin, nakon sastanka sa turskim kolegom Redžepom Tajipom Erdoganom u Ankari, izjavio je da je akcenat u razgovorima bio stavljen na eskalaciju situacije na Bliskom istoku i o Siriji.

Pregovori sa predsednikom Turske su bili poslovni i konstruktivni, rekao je ruski predsednik Vladimir Putin.

On smatra da odluka Trampa o priznanju Jerusalima za prestonicu Izraela ne pomaže rešenju situacije u regionu i može da poništi perspektive rešavanja konflikta.

„I Rusija i Turska smatraju da odluka administracije SAD da prizna Jerusalim za prestonicu Izraela i preseli tamo američku ambasadu ne pomaže da se reši situacija na Bliskom istoku, naprotiv, da destabilizuje i bez toga kompleksnu situaciju u regionu“, naglasio je ruski lider.

Po mišljenju ruskog predsednika, sporazum o statusu Jerusalima treba da bude predmet direktnih pregovora Palestinaca i Izraelaca.

Erdogan je dodao da će ove nedelje biti rešeno pitanje isporuka S-400 Turskoj.

„Želim da govorim o S-400. Naši organi rade na tome, i tokom ove nedelje će završiti posao“, izjavio je Erdogan.

Prema rečima ruskog lidera, postoji dobra perspektiva saradnje sa Turskom u vojno-tehničkoj sferi i da je sa Erdoganom dogovoren kredit koji će uskoro biti potpisan.

Turski lider je izjavio da namerava da se još jednom sastane sa ruskim kolegom u Sočiju, kako bi razgovarali o Siriji.

Čitajte više na Ruski vazdušni udari u Siriji - iz minuta u minut

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Kremlj PORUČIO: Rusija je odavno prisutna na Bliskom istoku, ne popunjavamo vakuum

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Dec.2017

Jučerašnja poseta Putina Siriji uznemirila mnoge..Rusija je odavno prisutna na Bliskom istoku, ne treba govoriti o popunjavanju nekog vakuuma koji su ostavile SAD, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov...Pročitajte i: ..Na pitanje da li je jučerašnja poseta ruskog predsednika Siriji, Turskoj...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.