Izvor: NoviMagazin.rs, 24.Nov.2015, 15:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin: Obaranje aviona - udarac u leđa

Napad na ruski avion Su-24 - to je udarac u leđa koji su Rusiji naneli saučesnici terorista, rekao je danas ruski predsednik Vladimir Putin i upozorio da će obaranje ruskog aviona imati ozbiljne posledice po rusko-turske odnose.

"Ne mogu na drugačiji način da okvalifikujem to što se dogodilo", rekao je ruski lider.

On je u Jordanu, na zajedničkoj konferenciji za novinare sa kraljem Abdulahom II izjavio da je ruski avion oborio turski lovac raketom "vazduh-vazduh", >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << prenosi Tas s.

Prema Putinovim rečima, ruski Su-24 ni na jedan način nije ugrožavao Tursku. Avion je bio u opraciji protiv Islamske države i nalazio na udaljenosti od četiri kilometra od turske granice, na teritoriji Sirije.

Kako prenosi Rojters, Putin je rekao da se Turska ponaša kao da je Rusija sama oborila sopstveni avion.

Ruski predsednik je dodao i da velike količine nafte od pobunjenika u Siriji idu u Tursku.
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Putin: Obaranje aviona nož u leđa Rusiji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Nov.2015

Napad na ruski avion Su-24 - to je udarac u leđa koji su Rusiji naneli saučesnici terorista, rekao je danas ruski predsednik Vladimir Putin i upozorio da će obaranje ruskog aviona imati ozbiljne posledice po rusko-turske odnose...Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je današnje obaranje...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.