Putin: Neće biti apokalipse u Ukrajini

Izvor: Mondo, 23.Feb.2015, 22:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin: Neće biti apokalipse u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin odbacio je danas "apokaliptični scenario" za Ukrajinu, na čijem istoku traju oružani sukobi ukrajinske vojske i proruskih separatista.

Foto: AP Photo/Pavel Golovkin

"Mislim da je apokaliptični scenario malo verovatan i nadam se da se nikad neće dogoditi", kazao je Putin, u intervjuu televiziji Rusija-1.

Ako dogovori o primirju na istoku Ukrajine >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << i povlačenja teškog naoružanja sa linije fronta budu "poštovani, to će biti put ka normalizaciji situacije u toj oblasti", kazao je ruski predsednik.

Putin je pozvao ukrajinske vlasti da "vrate u normalu" život u toj "velikoj evropskoj zemlji" i "urede odnose s jugo-istokom zemlje na civilizovan način".

Britanski premijer Dejvid Kameron izjavio je ranije danas da su nelegalni postupci Rusije u Ukrajini dostigli novi nivo i da će na svaki pokušaj proruskih snaga da prošire svoju teritoriju biti uzvraćeno uvođenjem zapadnih sankcija Moskvi.

"Rusija ne samo da ne menja kurs, već su njeni potpuno neopravdani i nezakoniti postupci u istočnoj Ukrajini dostigli novi nivo, kada su proruske snage prekršile prekid vatre da bi zauzele Debaljcevo, što ne bi bilo moguće bez ruskih boraca i opreme", rekao je Kameron poslanicima, preneo je Rojters.

"Rusija mora znati da će svaki pokušaj proruskih snaga da prošire svoju teritoriju -bilo u pravcu Marijupolja ili negde drugde, biti uzvraćen novim sankcijama EU i SAD", kazao je britanski premijer..
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.