Putin: Naš cilj je da efikasno neutrališemo sve pretnje po bezbednost Rusije

Izvor: Vostok.rs, 18.Nov.2016, 15:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin: Naš cilj je da efikasno neutrališemo sve pretnje po bezbednost Rusije

Rusija će se suprotstaviti svim pokušajima remećenja strateškog balansa u svetu, kao što je globalni antibalistički sistem raketne odbrane NATO-a, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin.

"Naš cilj je da efikasno neutrališemo sve vojne pretnje po bezbednost Rusije, uključujući i one iz strateškog antibalističkog sistema raketne odbrane NATO-a, do primene koncepta globalnog napada i informacionih ratova“, rekao je Putin

"Mi ćemo nastaviti da radimo na svemu što je potrebno da se očuva strateški odnos snaga", rekao je Putin, dodajući da je upravo strateški odnos snaga omogućio svetu da izbegne velike oružane sukobe tokom Hladnog rata.

Putin je razgovarao sa ruskim generalima i šefovima odbrambene industrije u Sočiju, održavši niz sastanaka vezanih za odbranu. On je rekao da će Rusija nastaviti da razvija naprednu vojnu tehnologiju kako bi se zaštila.

"Vodeće svetske sile trenutno koriste najsavremenije naučno znanje za razvoj oružja. To uključuje laserske tehnologije, hiperzvučne tehnologije i robotiku. Rusija sprovodi mnogo takvih istraživanja, "rekao je predsjednik.

"Kao što smo stvorili napredne sisteme naoružanja mi striktno poštujemo međunarodne obaveze koje je Rusija preuzela na sebe. Ali, neke druge zemlje, kao što svi znamo, poništavaju prethodne sporazume, kao što je to bio slučaj sa anti-balističkim raketama za odbranu", dodao je Putin, a što se odnosi na povlačenje SAD iz Sporazuma ABM 2002. od strane administracije tadašnjeg predsednika SAD Džordža Buša.

Moskva je optužila SAD i njene partnere iz NATO-a da ugrožavaju nacionalnu bezbednost Rusije razvojem sredstava za suprotstavljanje nuklearnom odvraćanju Rusije, proširujući NATO savez prema ruskim granicama i razvojem napredne konvencionalne tehnologije koje se mogu koristiti za globalni napad.

Vostok, RT
 

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.