Putin Angeli: Agresija!

Izvor: Mondo, 17.Apr.2018, 13:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin Angeli: Agresija!

Grupa zapadnih zemalja počinila je agresiju protiv Sirije, grubo prekršivši međunarodno pravo, rekao je ruski predsednik Vladimir Putin nemačkoj kancelarki Angeli Merkel u telefonskom razgovoru.

Foto: Alexei Druzhinin, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

"Dve strane su detaljno razmatrale pogoršanje situacije u i oko Sirije. >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Ruski predsednik istakao je još jednom da je delovanje grupe zapadnih zemalja, koje su počinile akt agresije, grubo prekršile norme međunarodnog prava, uključujući Povelju UN i znatno narušile mirno rešavanje sirijske krize", navodi se u saopštenju Kremlja, prenosi Tass.

U telefonskom razgovoru, Putin i Merkel su istakli važnost temeljne i nepristrasne istrage koju treba da sprovede misija Organizacije za zabranu hemijskog oružja.

"Obe strane su pokazale spremnost da promovišu nastavak političkih i diplomatskih napora u vezi sa sirijskim dosijeom i da se nastave bilateralni kontakti na tim linijama", navodi Kremlj u saopštenju.

Lažna uzbuna: Nije bilo napada na Siriju

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Putin i Merkelova telefonom o Siriji: Istakli važnost temeljne i nepristrasne istrage

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Apr.2018

"Delovanje grupe zapadnih zemalja, koje su počinile akt agresije, grubo su prekršile norme međunarodnog prava"..Grupa zapadnih zemalja počinila je agresiju protiv Sirije, grubo prekršivši međunarodno pravo, rekao je ruski predsednik Vladimir Putin nemačkoj kancelarki Angeli Merkel u telefonskom...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.