Puškov: Rasizam se ne primećuje kod nas, već u SAD-u

Izvor: Vostok.rs, 11.Jun.2020, 11:12

Puškov: Rasizam se ne primećuje kod nas, već u SAD-u

Senator Aleksej Puškov odbacio je izjave američkog istoričara Edija Gloda povodom „rasizma u Rusiji“, rekavši da Rusiji mnogi pokušavaju da nametnu takve stavove i da bi za Sjedinjene Američke Države bolje bilo da se fokusiraju na sopstvene probleme.
Kako je rekao Puškov, Glod je, kao i mnogi u poslednje vreme, prosto pokušao da „uplete“ Rusiju. Istakao je da takva razmišljanja predstavljaju gluposti i da bi SAD trebalo da se usredsrede na rešavanje svog problema. „Tom ‘istoričaru’ bilo bi bolje da ne izražava svoje stavove o Rusiji. Činjenica da je on Afroamerikanac ne znači da može da iznosi svakojake gluposti. Rasizam se ne primećuje kod nas, već u Americi. Neka se tamo bave time, a ovako svi samo pokušavaju izokola da nas upletu“, saopštio je Puškov. ​Dekan fakulteta za afroamerička istraživanja Prinstonskog univerziteta Edi Glod u ponedeljak je u intervjuu za list „Špigl“ izjavio da Amerika nije jedina zemlja koja pati od rasizma, jer je, kako kaže, taj problem prisutan i u Evropi, uključujući Rusiju.   

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.