Pupovac: U zavisnosti od ishoda izbora - relaksacija ili neizvesnost u odnosima Hrvatske i Srbije

Izvor: Blic, 08.Nov.2015, 16:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pupovac: U zavisnosti od ishoda izbora - relaksacija ili neizvesnost u odnosima Hrvatske i Srbije

Ukoliko na parlamentarnim izborima u Hrvatskoj pobede snage kojima su odnosi te zemlje sa Srbijom važni, onda možemo očekivati njihovu relaksaciju, a u suprotnom sledi razdoblje neizvesnosti, rekao je danas potpredsednik Samostalne demokratske srpske stranke Milorad Pupovac.

- Ukoliko se nakon izbora formira većina u kojoj će biti stranke koje smatraju da su hrvatsko-srpski odnosi važni za Hrvatsku, tada će ti odnosi biti relaksirani i razvijati se u pozitivnom pravcu. Ukoliko >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << to ne bude, onda predstoji razdoblje neizvesnosti kakva će se politika voditi u hrvatsko-srpskim odnosima - rekao je Pupovac za Tanjug.

Upitan šta od izbora očekuju Srbi u Hrvatskoj, on kaže:

- Mi očekujemo da ćemo osvojiti mandate koji su nam zagarantovani, da ćemo ojačati svoj politički uticaj, posebno ako rezultat bude tesan i da ćemo biti u prilici da značajnije učestvujemo u kreiranju politike naše vlade.

Pupovac je rekao i da izbori zasad protiču regularno, sa velikim odzivom birača.

- Videćemo kakav će biti rezultat, da li u skladu sa anketama koje predviđaju vrlo tesan ishod ili će možda biti nekih iznenađenja - zaključio je Pupovac.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Pupovac: Čekamo rezultate izbora, da znamo na čemu smo

Izvor: Vesti-online.com, 08.Nov.2015

"Ukoliko na parlamentarnim izborima u Hrvatskoj pobede snage kojima su odnosi te zemlje sa Srbijom važni, onda možemo očekivati njihovu relaksaciju, a u suprotnom sledi razdoblje neizvesnosti", rekao je danas potpredsednik Samostalne demokratske srpske stranke Milorad Pupovac...- Ukoliko se nakon...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.