Izvor: Blic, 11.Avg.2009, 20:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pula pod vodom do kolena /video/

Zbog snažne jutarnje oluje tokom koje je za manje od dva sata palo više od 50 litara kiše po kvadratnom metru, u Puli su poplavljene ulice, a kratkotrajno su se izlile otpadne vode na pumpnoj stanici Valsaline blizu koje su plaže i ferijalni objekti.

Kako javljaju lokalni elektronski mediji, grad je nekoliko sati ličio na Veneciju, a iz svih delova policiji su stigle informacije građana o poplavljenim zgradama, pogotovo njihovim podrumima i prizemljima.

Automobili >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << su na ulicama ostali zarobljeni u bujici, jer je centar grada bio potpuno poplavljen, a voda je dopirala do kolena, negde i do struka, pa su pojedine ulice i trgovi bili neprohodni. Vatrogasci su ispumpavali više poplavljenih objekata u centru Pule, a štete se još procenjuju.

Zbog izlivanja otpadnih voda na Valsalinama, obližnje plaže biće zatvorene dok se to područje potpuno ne očisti. Pulu često pogađaju poplave posle jačih kiša, a njeni stanovnici se, nezadovoljni komunalijama, pitaju šta bi bilo da je kiša tom jačinom padala još koji sat.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.