Izvor: Blic, 22.Jan.2018, 11:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pudždemon otputovao u Dansku

Bivši katalonski lider Karles Pudždemon otputovao je danas avionom u Dansku uprkos pretnjama iz Madrida da će objaviti nalog za njegovo hapšenje ukoliko napustu Belgiju, gde je boravio od neuspelog pokušaja otcepljenja Katalonije od Španije, piše list "Pais".

List je objavio fotografiju Pudždemona na aerodromu u Briselu. Avion je poleteo u 8.00 sati, ali nije precizirano kada treba da stigne u Kopenhagen.

Pudždemon, kojeg je španska vlada smenila 27. oktobra, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << trebao bi da učestvuje u debati o Kataloniji na Univerzitetu u Kopenhagenu tokom dana.

Špansko tužilaštvo ranije je objavilo da će momentalno od Vrhovnog suda zatražiti izdavanje naloga za hapšenje ukoliko Pudždemon otputuje u Dansku i pozvalo Kopenhagen da ga izruči.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.