Pucnji na nebu: Južna Koreja krivi ruske avione, Rusija južnokorejske, a Tokio protestuje

Izvor: OkRadio.rs, 23.Jul.2019, 11:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pucnji na nebu: Južna Koreja krivi ruske avione, Rusija južnokorejske, a Tokio protestuje

Neimenovani zvaničnik iz Južne Koreje je rekao da su južnokorejski borbeni mlaznjaci ispalili pucnje upozorenja, nakon što je ruski vojni avion povredio vazdušni prostor te zemlje. Rusko ministarstvo odbrane je negiralo navode iz Južne Koreje i optužilo njihove letelice da su izvele opasne manevre kojima su ugrozile bezbednost ruskih letelica. Japan protestuje. Južnokorejsko Ministarstvo odbrane je navelo da su tri ruska vojna aviona prvobitno ušla u južnokorejsku odbrambenu identifikacionu zonu na istočnoj obali, pre nego što je jedan od njih ušao u vazdušni prostor te zemlje.   "Avion je nakon ispaljenih pucnjeva napustio vazdušni prostor Južne Koreje, ali se kasnije vratio i ponovo...
Pogledaj vesti o: Japan

Nastavak na OkRadio.rs...






Povezane vesti

U IGRE OKO JUŽNE KOREJE KOREJE UKLJUČILI SE I JAPANCI: Šalju lovce da preseretnu ruske i kineske avione

Izvor: Kurir, 23.Jul.2019

Japanska vojska naredila je borbenim avionima da presretnu ruske i kineske avione, uključujući i izviđač na koji su južnokorejske snage ispalile pucnje upozorenja, nakon što su povredili vazdušni prostor iznad ostrva koja i Seul i Tokio smatraju svojom teritorijom.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta OkRadio.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta OkRadio.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.