Pucnjava u školi u Meksiku, učenik ubio nastavnicu

Izvor: RTS, 10.Jan.2020, 19:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pucnjava u školi u Meksiku, učenik ubio nastavnicu

U pucnjavi u školi u meksičkom gradu Toreonu, ubijena je jedna osoba, a najmanje je šestoro ranjeno.
Kako prenosi Rojters, u školu je upao 11-ogodišnji dečak koji je sa dva pištolja ubio nastavnicu i ranio šest osoba, pre nego što se ubio.

Gradonačelnik Toreona Horhe Zermeno je kazao da je povređeno najmanje pet učenika i jedan nastavnik.
"Ovo je tragedija. Veoma je tužno >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << da dečak od 11 godina može da dođe u školu sa dva pištolja", rekao je Zermeno. 
Migel Rikelme, guverner meksičke države Koahuila, u kojoj se nalazi Toreon, novinaima je rekao da je dečak koji je pucao majka preminula pre nekoliko godina, ali da nije imao problema u školi.
"Dobro se ponašao, ali učenicima iz odeljenja rekao 'da je danas taj dan'", rekao je Rikelme i dodao da se može uočiti da je dečak bio pod uticajem video igara. 
Na televizijskim snimcima lokalnih medija mogle su da se vide desetine policajaca i vojnika koji su okružili školu u kojoj se pucnjava dogodila.
Tokom protekle dve godine, samoubistva u Meksiku su dostigla rekord, ali pucnjave u školama nisu uobičajene, navodi Rojters.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dječak ubio nastavnika, pa sebe, šest povrijeđenih

Izvor: Nezavisne Novine, 10.Jan.2020

MEKSIKO SITI - U pucnjavi u osnovnoj školi na sjeveru Meksika poginuli su napadač, jedanaestogodišnji dečak i njegov nastavnik na koga je pucao iz dva pištolja, a šest osoba je ranjeno, saopštile su danas vlasti.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.