Izvor: B92, 02.Okt.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pucnjava u školi Amiša u SAD

Herisburg -- Naoružani čovek upao je školu Amiša u Pensilvaniji u SAD i ubio troje dece, a zatim i sebe, prenose američki mediji.

Ubica je 32-godišnji vozač kamiona Čarls Karl Roberts IV, koji se pre toga javio svojoj ženi i rekao je da će se osvetiti za nešto što se desilo pre 24 godine, prenosi AP. Tri devojčice sa kritičnim ranama primljene su u bolnicu u okrugu Lankaster, a sve tri su pogođene u glavu, kažu u lokalnoj bolnici.

Škola u selu Peradajs >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << (Paradise) kod mesta Nikl majns ima samo jednu prostoriju u skladu sa pravilima života Amiša, a u nju su išla deca do 14 godina. Televizijski snimci prikazali su kola hitne pomoći kako iznose žrtve na nosilima. Policija je zatim opkolila školu, gde je upućeno i više kola hitne pomoći.

Amiši su hrišćani-anabaptisti, koji žive van savremenog sveta i sa veoma ograničenom upotrebom savremenih pomagala za život, poput automobila.

Problemi i u Las Vegasu

U odvojenom incidentu policija je u Las Vegasi zatvorila dve škole u potrazi za jednim tinejdžerom, za koga su očevici tvrdili da je uneo oružje.

Specijalne jedinice su okružile jednu srednju i jednu osnovnu školu, a prema još nepotvrđenim informacijama, psi tragači su pronašli oružje.

U poslednjih nedelju dana bilo je više incidenata koji su uključivali oružje u američkim školama.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.