Pucnjava u restoranu, poginuo zamenik turskog konzula

Izvor: RTS, 17.Jul.2019, 14:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pucnjava u restoranu, poginuo zamenik turskog konzula

Zamenik turskog konzula u Erbilu poginuo je u napadu na restoran u glavnom gradu autonomnog regiona Kurdistan na severu Iraka, saopštili su kurdski bezbednosni zvaničnici. Oprečne informacije o tačnom broju poginulih. Traga se za napadačima.
Naoružani napadači otvorili su vatru u restoranu u kome su turske diplomate obedovale.

Prema navodima očevica, jedan napadač je ušao u restoran i >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << počeo da puca, a potom je pobegao kolima koja su ga čekala ispred restorana. 
Anadolija navodi da je do pucnjave došlo u popularnom restoranu "Hukabaz", koji se nalazi na putu za aerodrom.  
Od svetskih agencija stižu oprečne informacije o broju poginulih. 
Američka agecija AP izveštava da su kurdski bezbednosni izvori naveli da je u napadu poginuo turski diplomata i civil, a da je još jedan civil povređen.
Rojters je prethodno javio da su u napadu poginula trojica diplomata pozivajući se na kurdske zvaničnike i iračku državnu televiziju, da bi potom naveo da su poginule dve osobe, među kojima turski diplomata, pozivajući se na kurdske bezbednosne zvaničnike i tursko Ministarstvo inostranih poslova.
Turska agencija Anadolija, međutim, prenosi da je u napadu poginuo zamenik konzula i nekoliko osoba iz njegove pratnje.
Šef erbilske policije Abdulhalik Talat rekao je da je pokrenuta istraga o incidentu.
Nijedna grupa još nije preuzela odgovornost za ovaj napad, ali sigurno je da će on dodatno pogoršati već postojeće tenzije između Turske i Kurda, naroda bez države, koji živi na teritoriji Iraka, Sirije i Turske.  

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

TURSKA će uzvratiti: DIPLOMATE ubijene u Kurdistanu?!

Izvor: Mondo, 17.Jul.2019

Najmanje trojica turskih diplomata ubijena su danas u pucnjavi u Erbilu, glavnom gradu autonomnog regiona Kurdistan na severu Iraka. Portparol turskog predsedništva - uzvratićemo...Foto: Googlemaps..Nepoznati napadači pucali su u restoranu u kojem su bile diplomate, rekli su ovi izvori...Sprema se...

Nastavak na Mondo...

KRVORPOLIĆE U IRAKU! Trojica turskih diplomata izrešetana u restoranu u Kurdistanu!

Izvor: Kurir, 17.Jul.2019

BAGDAD - Najmanje trojica turskih diplomata, među kojima i zamenik generalnog konzula Turske, poginula su u pucnjavi u Erbilu, glavnom gradu autonomnog regiona Kurdistan na severu Iraka.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.