Pucnjava u Luizijani, ubijena tri policajca, osumnjičeni likvidiran

Izvor: RTS, 17.Jul.2016, 17:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pucnjava u Luizijani, ubijena tri policajca, osumnjičeni likvidiran

Tri policajca su ubijena u pucnjavi u Baton Ružu u Luizijani, a trojica su ranjena. Osumnjičeni ubijen tokom potere. Dopisnik RTS-a iz Vašingtona kaže da je u pitanju napad iz zasede, da je cilj napadača bio ubistvo policajaca. Napadač identifikovan kao Gevin Long, prenose mediji.
23.00 - Napadač u Baton Ružu identifikovan kao Gevin Long, prenosi Rojters.  
22.10 - Verujemo da je >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << ubijeni bio jedini napadač u Baton Ružu, rekao je direktor policije Luizijane.
21.10 - Predsednik SAD Barak Obama osudio napad, poručivši da je to delo kukavica.
20.05 - Treći ranjeni policajac je van životne opasnosti, saopšteno je iz lokalne bolnice.
19.30 - Identitet napadača još nije utvrđen. Policijski izvori navode da je u pitanju čin unutrašnjeg terorizma, kaže dopisnik RTS-a iz Vašingtona.

19.15 - Jedan ranjeni policajac u teškom stanju, drugi je stabilno, navode iz šerifove kancelarije. Još se ne zna zdravstveno stanje trećeg policajca.
18.40 - Policijski robot proverava mesto pucnjave zbog sumnje da je postavljen eksploziv, prenosi Rojters.
18.35 - Jedan osumnjičeni likvidiran tokom potere, kaže portparol policije.
17.55 - Ubijena su tri policajca, rekao je gradonačelnik za En-Bi-Si, prenosi Rojters.
17.45 - Ukupno je ranjeno sedam policajaca, a strahuje se da je troje preminulo od zadobijenih povreda, rekao je za Si-En-En izvor blizak istrazi.
17.25 - Dva policajca su ubijena u pucnjavi, javlja Rojters pozivajući se na lokalne medije. 
Maskirani napadač otvorio je vatru na policiju u Baton Ružu, u Luizijani. Prema navodima medija, pogodio je šest policajaca, a tri su podlegla povredama, a trojica su ranjena. Osumnjičeni je likvidiran tokom potere. Iako se ranije javljeno da su pitanju tri napadača, direktor policije savezne države Luizijana kaže da se veruje da je u pitanju bila samo jedna osoba.
Jedan ranjeni policajac je u teškom stanju, dok su druga dvojica van životne opasnosti, saopšteno je iz lokalne bolnice.

Policiji je uoči napada javljeno da "sumnjiva osoba hoda ulicom Erlajn Hajvej sa puškom u rukama", naveli su policijski izvori televizijskoj mreži Si-En-En.
Po izlasku na lice mesta, policajci su upali u zasedu najmanje jednog napadača, rekao je za En-Bi-Si njuz gradonačelnik Baton Ruža Kip Holden.
Mediji su ranije javili da je oko 20 policajaca u poteri za napadačem, kao i da je helikopter nadletao područje oko mesta pucnjave.
Jedan očevidac je rekao da je napadač maskiran muškarac, obučen u crno.

Predsednik SAD Barak Obama osudio je napad na policajce u Luizijani, poručivši da je to delo kukavica.
"Nema opravdanja za nasilje prema policajcima. Ovo je delo kukavica koji ne govore ni u čije ime", istakao je Obama.
Pucnjava se dogodila oko devet sati izjutra po lokalnom vremenu, a situacija je stavljena pod kontrolu do podneva, saopštila je kancelarija šerifa.
Iz policije su zamolili građane da prijave bilo šta sumnjivo što primete na lokaciji na kojoj je došlo do pucnjave, a koja se nalazi samo kilometar i po od sedišta lokalne policije.

U Baton Ružu su pre nedelju dana održani višednevni protesti protiv policijskog nasilja u tom i drugim američkim gradovima, nakon što su policajci pucali i ubili 37-godišnjeg Afroamerikanca, inače oca petoro dece.
Na jednom od protesta povodom tog ubistva je u Dalasu napadač je otvorio vatru na bele policajce koji su obezbeđivali protest i ubio petoricu.
Dopisnik RTS-a iz Vašingtona kaže da se moglo naslutiti da će doći do napada jer su u utorak uhapšene tri mlađe osobe kod kojih je pronađeno oružje, dok je četvrta osoba pobegla. Nije poznato da li ta osoba ima veze sa današnjim napadom.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.