Pucnjava na imanju Fetulaha Gulena

Izvor: Mondo, 03.Okt.2018, 20:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pucnjava na imanju Fetulaha Gulena

Državna policija Pensilvanije ušla je na imanje muslimanskog imama Fetulaha Gulena, koji živi u dobrovoljnom izgnanstvu u Americi, a kojeg Ankara optužuje da je organizator neuspelog puča u toj zemlji.

Foto: Youtube/Screenshot/FRANCE 24 English

Kako prenosi Rojters pozivajući se na izveštaje lokalne televizije, policija je brzo napustila imanje.

Gulenov portparol kazao je da je čuvar na imanju ispalio hitac upozorenja na sumnjivu naoružanu osobu koja >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << je zatim pobegla, i dodao da niko nije povređen.

Tokom ovog incidenta Gulen se nalazio u kući na tom imanju.

Hapsi, milicijo! Turci hapse novinare i brokere

AP navodi da je policija pozvana na tu adresu nakon što se čuo pucanj sa imanja, da je pretražila oblast, ali da nije pronašla nikoga.

Istraga se nastavlja, navodi agencija.

Imam Gulan je nekadašnji bliski saradnik i saveznik aktuelnog svemogućeg predsednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana, koji bezuspešno zahteva njegovo izručenje iz SAD, kako bi se pridružio najmanje 88.000 ljudi koji su dosad pravno procesuirani kao učesnici pokušaja puča.

Među njima su vojnici, policajci... ali i učitelji, pa i novinari.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.