Pucnjava na granici između Severne i Južne Koreje

Izvor: RTS, 21.Dec.2017, 09:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pucnjava na granici između Severne i Južne Koreje

Na granici između dve Koreje ponovo je došlo do prebega i pucnjave. Ovog puta, južnokorejska vojska ispalila je 20 hitaca upozorenja ka severnokorejskim stražarima dok su na granici tražili vojnika iz svojih redova, koji je jutros prebegao na suparničku stranu.
Četvrti severnokorejski vojnik je ove godine prebegao u Južnu Koreju. Pešice je prošao kroz demilitarizovanu zonu između dve zemlje i pojavio >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << se na kontrolnom punktu južnokorejske vojske, saopštili su njeni zvaničnici.

Začuli su se pucnji na obe strane, najpre kao upozorenje južnokorejske vojske, a 40 minuta kasnije zapucala je i severnokorejska armija. 
"Severnokorejski vojnik je prebegao na južnokorejsku stranu, naša vojska ga je zbrinula, a nadležni organi će istražiti razloge njegovog bekstva. Akciju smo sproveli prema proceduri, a naši stražari su poštovali pravila", kaže Ro Je Čon iz Generalštaba vojske Južne Koreje.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pucnjava na granici dve Koreje, još jedan vojnik prebegao

Izvor: NoviMagazin.rs, 21.Dec.2017

Južnokorejski vojnici ispalili su u utorak 20 metaka upozorenja iz automatskog oružja kako bi oterali nazad severnokorejske vojnike koji su prethodno prešli zajedničku granicu verovatno goneći jednog vojnika koji je prebegao u Južnu Koreju, saopštili su danas zvaničnici Južne Koreje...To je...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Još jedan prebeg iz Severne u Južnu Koreju

Izvor: VOA, 21.Dec.2017

Još jedan severnokorejski vojnik i dvojica ribara prebegli su u Južnu Koreju, što bi mogao da bude znak da međunarodne sankcije, koje su uvedene da bi se kaznio režim u Pjongjangu, stvaraju ekonomske poteškoće za obične ljude u toj zemlji. Južnokorejski čuvari su, prema navodima južnokorejske...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.