Pućdemon stigao u Dansku, uprkos mogućem hapšenju

Izvor: N1 televizija, 22.Jan.2018, 11:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pućdemon stigao u Dansku, uprkos mogućem hapšenju

Separatistički katalonski lider Karles Pućdemon doputovao je jutros u Dansku, uprkos hapšenju koje mu preti u toj zemlji, javili su danski mediji. Pućdemon, koji je avionom stigao iz Brisela u Kopenhagen, na aerodromu nije davao izjave.

Katalonski lider, koji se bio sklonio u Brisel da ga španske vlasti ne bi uhapsile zbog pokušaja otcepljenja Katalonije, najavio je put u Dansku zbog učešća u univerzitetskoj debati na temu "Katalonija i Evropa na raskrsnici za demokratiju".
>> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << />
Debata bi trebalo da počne danas u 14.00.

Španski državni tužilac saopštio je da će zatražiti od nadležnog sudije da izda novu međunarodnu poternicu za Pućdemonom.

Ako se separatistički lider koj je trenutno u Belgiji pojavi u Danskoj, "tužilac će odmah postupiti kako bi zatražio od istražnog sudije Vrhovnog suda da aktivira evropski nalog za hapšenje (...) kako bi od sudskih vlasti Danske zatražio da uhapse optuženog", saopštilo je juče tužilaštvo.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Pućdemon stigao u Dansku

Izvor: NoviMagazin.rs, 22.Jan.2018

Separatistički katalonski lider Karles Pućdemon doputovao je jutros u Dansku, uprkos hapšenju koje mu preti u toj zemlji, javili su danski mediji. Pućdemon, koji je avionom stigao iz Brisela u Kopenhagen, na aerodromu nije davao izjave...Katalonski lider, koji se bio sklonio u Brisel da ga španske...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.